Церемонията на 8 юни е традиционната генерална репетиция за официалния парад за рождения ден на краля, известен като Trooping the Colour, който се провежда седмица по-късно на 15 юни.

Все още не е ясно дали Кейт ще пропусне и годишния военен спектакъл – връхна точка от кралския календар.

Имаше голяма надежда, че популярната 42-годишна кралска особа може да наблюдава процедурите в качеството си на полковник от ирландската гвардия. На тазгодишната церемония полкът ще разкрие своя цвят – представяйки полковите си знамена.

Генерал-лейтенант Джеймс Бъкнал ще приеме поздрава в отсъствието на Кейт.
Принцесата на Уелс не е изпълнявала никакви публични ангажименти от декември и се очакваше да се върне към официалните задължения след Великден. През март обаче тя разкри диагнозата си рак и че е започнала химиотерапия.

След съобщението кралски източник каза на CNN, че тя няма да се върне към кралските задължения на първа линия, докато не получи разрешение за това от нейния медицински екип.

Имаше също така спекулации дали крал Чарлз ще участва в Trooping the Color следващия месец, докато продължава собственото си лечение на рак. Сега обаче Бъкингамският дворец потвърди присъствието му.

За разлика от миналата година, 75-годишният монарх ще инспектира войските от карета, а не на кон. Той ще проведе прегледа в карета, седнал до съпругата си, кралица Камила.
/CNN/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *