Любопитни Шокъровия канал

Кученцето, паднало в Шокъровия канал, е спасено след лична намеса от страна на кмета на Варна Благомир Коцев. По-рано днес бе подаден граждански сигнал за бедстващо бездомно животинче. По изрично нареждане на кмета Коцев са задействани Службата по противопожарна безопасност и защита на населението и екипа на Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар. На мястото, за да помогнат, са се отзовали доброволци, както и граждани, разхождали се в този момент в Морската градина.

Проведена е спасителна акция на заклещеното в канала кученце, спусната е стълба, животното е вързано и издърпано на безопасно място. Веднага след това е отведено и прегледано от ветеринар, където за щастие, не са установени сериозни наранявания. Към настоящия момент, кученцето е върнато на местообитанието си в Морската градина, където го очакваха граждани, които от години се грижат за него. Пострадалото животно е добре познато в морската столица, то е кастрирано, на 8 години и въпреки че няма дом, е любимец на много варненци.

Днес добрият синхрон и бързата реакция на инструкциите, доброволческите организации и гражданите спасиха един живот, коментира кметът Коцев.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...