Проектът представя олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, както и изявени музикални педагози и ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Партньор и бенефициент на инициативата тази година е Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН).
90 медала са спечелили за 2023 година българските олимпийци на международни, европейски и балкански олимпиади и състезания, като 17 от тях са златни, 32 сребърни и 41 бронзови. В Олимпийските отбори по природни науки за миналата година участват и 4 ученици от ППМГ“Акад.Никола Обрешков“- Бургас, които са спечелили 3 медала за България.
Днес на откриването присъстваха двама от възпитаниците на елитната бургаска гимназия, които са включени в експозицията – Ванеса Калинкова и Ангел Христов. Сред официалните гости бяха и зам.-кметът по образование и здравеопазване Михаил Ненов и зам.- директорът на ППМГ“Акад.Никола Обрешков“ Соня Димова.
Автор на фотографиите в проекта „Моите будители“ е фотографът Костадин Кръстев-Коко. Изложбата ще гостува в Културен дом НХК до 20 март.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *