Или се адаптираш, или умираш – това е мнението по целия свят, когато става въпрос за приемането на цифрови активи, включително криптовалути.

А Европа в момента води световната надпревара, като Швейцария е начело: нейните жители вече могат да плащат за кафетата си с криптовалута, даже и данъците си.

Европейският съюз наваксва, когато криптоактивите стават широко регулирани, след като Регламентът за пазарите на криптоактиви (MiCAR) влезе онлайн на 1 януари 2025 г.
Пазарната капитализация на криптовалутите наскоро набъбна до повече от 2,6 трилиона долара (2,4 трилиона евро) в световен мащаб, приблизително половината от номиналния БВП на Германия.

Те функционират извън установени финансови системи и не са обвързани с материални активи като злато или управлявани от централни финансови институции.
Криптовалутите се създават чрез изчислителен процес, наречен майнинг, който е и начинът, по който транзакциите се въвеждат официално в блокчейна.

Неговият децентрализиран характер, който записва всяка транзакция в тази мрежа, гарантира прозрачност.

Инвеститорите и анализаторите все повече смятат крипто за „дигитално злато“, тъй като се смята за безопасно, поради използването на криптография, която обещава 100% безопасност срещу пробиви на самоличност.
източник: www.euronews.com

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *