Луксозното издание на „Приятели на морето“ обхваща изложбите от последните 10 инициативи и ще бъде официално представено на 05 април – сряда, от 18.00 часа в БХГ „Петко Задгорски”. В залата ще бъде експонирана и изложба на 66 художествени творби, включени в каталога.

Двуезичният албум на „Приятели на морето” включва всички наградени творби живопис, графика и скулптура, взели участие през годините. С него се цели съхранение и популяризиране на съвременното българско изкуство и проследяване на неговото развитие през последните 20 години, достигането до по-широка аудитория в страната и чужбина. Ретроспекцията на наградените творби дава възможност да се проследи движението и тенденциите в българското изобразително изкуство.

Висококачествените репродукции ще бъдат използвани за създаване на визуализация за виртуално триизмерно пространство. Виртуалната разходка ще потопи зрителя в пространството и духа на творбите дори и след приключване на проекта. След официалното ѝ представяне, проявата ще гостува в

ГХГ „Дечко Стоев” – гр. Поморие, ХГ „Разград” и ХГ „Димитър Добрович” – гр. Сливен, с които БХГ има партньорски взаимоотношения.

Изданието е финансирано от Национален фонд „Култура”.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *