То ще се състои на 22 юни от 18.00 часа в Културния дом на НХК. Спектакълът ще бъде с вход свободен и е част от програмата за превенция на подрастващите в община Бургас.

Пиесата съставлява ретроспективен роман за ученическите години на три към този момент завършени персони. Всяка една от тях има опция да оцени предишните си решения и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Стартът на тримата младежи е различен. Предпоставките им за развиване приличат на безусловно предопределени.

Срещаме се с юноша от богато семейство, което прави всичко, с цел да обезпечи положително бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което видимо е невероятно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава опиати и да краде. Запознаваме се и с едно „ мъжко “ момиче, чиито родители са отпътували в чужбина, с цел да могат да обезпечат прехраната на фамилията си и което се отглежда единствено. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е явен, но…

Но дали всичко е толкова предопределено, колкото наподобява? Дали този, който има всичко, привиква и стопира да го вижда, а този, който върви гладен, знае цената на всяка троха? Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва доста по-голям от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост.

Пиесата „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош, който ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години – на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

Театралната постановка е дело на Драматичен театър – Търговище с режисьор Александър Беровски. В главните роли са актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката е на Момчил Михайлов.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *