„Отправям своите сърдечни поздрави към всеки един от Вас, който неуморно допринася за това българският театър да е по-актуален, по-вълнуващ и по-замислящ от всякога!

Вашите страст, всеотдайност и творческо мислене продължават да озаряват сцените по целия свят, обогатявайки живота както на публиката, така и на артистите от всички останали сфери.

В посланието си за Световния ден на театъра тази година носителят на Нобеловата награда за литература, драматург, автор на над 30 книги и 28 театрални пиеси Юн Фосе, казва, че „Изкуството е мир“. И това е така, защото в сферата на театъра намираме утеха, разбирателство и единство. А именно чрез нашите общи усилия в създаването, представянето и подкрепата за изкуствата ние насърчаваме нашата свързаност, вдъхновяваме промяната и подхранваме човешкия дух.

Нека заедно продължим да подкрепяме трансформиращата сила на театъра, прегръщайки способността му да преодолява разделенията, да примирява различията, да празнува многообразието и да развива съпричастност. Докато преминаваме през различните етапи на живота, нека споделената ни любов към театъра ни служи не като оръжие, не като щит, а като компас на бойното поле за действие. Компас, чиято стрелка сочи към обетованата земя на мира, надеждата, устойчивостта и хармонията.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *