Това посочи, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по повод участието на Министерството в образователната програма „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ на фондация “Сърце до сърце за България“. „Наш дълг е първо да мислим за хората и за тяхното здраве“, подчерта икономическият министър.

Над 130 служители на Министерство на икономиката и индустрията преминаха през образователни семинари с цел повишаване осведомеността за основните симптоми на инсулт и правилната реакция в случай на спешност.

Министерството на икономиката съвместно с Фондация „Сърце до сърце за България“ проведе образователни семинари, с цел повишаване осведомеността за симптомите на инсулт и правилната реакция в случай на спешност

Мисията на фондация „Сърце до сърце за България“ е да привлече вниманието и интереса към важни теми и проблеми за здравето на обществото, да повиши здравната култура на българина и да спаси повече човешки животи. Важен проект в нейната работа е и програмата „Бързи герои 112“, която обучава как да разпознаваме основните симптоми на инсулт и как да действаме в случай на спешност. Здравнообразователната програма цели да обучи децата и възрастни как да разпознават симптомите на инсулт и да действат правилно в случай на спешност.

По последните данни България е на първо място в Европа по смъртност и инвалидизация от инсулт, което прави програмата изключително необходима и полезна.

Основен приоритет в дейността ѝ са национални кампании за превенция на сърдечносъдови заболявания и инициативи, допринасящи за положителна промяна в здравната култура и начина на живот на хората в България.

Организатори на здравнообразователните семинари са Министерството на икономиката и индустрията съвместно с Фондация „Сърце до сърце за България“.

В края на обучението министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов получи сертификат за професионалната ангажираност към каузата „Да спасим повече човешки животи“ от председателя на Фондация „Сърце до сърце за България“ и национален координатор за България на „Бързи герои 112“, Елица

www.mi.government.bg

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *