Това е най-голямото задържано количество кокаин на пристанищен комплекс Бургас, заяви Петя Банкова, директор на Агенция „Митници“ и подчерта, че Агенцията има нулев толеранс към този вид престъпления. Банкова поздрави екипите от митнически служители, участвали в разкритието, и благодари на органите на прокуратурата и МВР.

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването по досъдебно производство за държане с цел разпространение на 170 килограма кокаин. Наркотичните вещества са открити при проверка, извършена от митнически служители на контейнер, пренесен с кораб на едно от бургаските пристанища, беше съобщено на брифинга.

Наркотичното вещество е било поставено в контейнер, който е бил проверен от митническите служители по метода „анализ на риска“. Кокаинът е бил разпределен в общо 150 пакета. По цени на свободния пазар общата стойност на задържаният кокаин възлиза на 6.8 милиона щатски долара. Товарът е пристигнал с кораб, който е превозвал контейнери с банани. Първоначално той е бил натоварен в еквадорския град Гуякил, а маршрутът му е преминал през Панама, Малта, Италия и България. Към настоящия момент по досъдебното производство няма задържани лица.

Присъстващите на брифинга обявиха нулева толерантност към този вид престъпления и отличиха отличното взаимодействие между Окръжна прокуратура-Бургас, Агенция „Митници“ и Гранична полиция, довело до задържането на рекордното количество кокаин.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *