Инфо фалшиви смарт часовници

Митническите служители от сектор „Авиоконтрол“ към отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница София установиха голямо количество фалшиви смарт часовници в пратка от Китай.

Митническите инспектори извършват проверка на пратка с тегло от 560 кг, пристигаща от Китай, която е декларирана като 1000 смарт часовници марка АЕМАХ. При щателната митническа проверка се установява, че пратката действително съдържа 1000 комплекта смарт часовници със слушалки и аксесоари, но те визуално наподобяват дизайна на известна марка смарт устройства. Освен че копират дизайна, при стартирането им смарт часовниците и безжичните слушалки визуализират изображение и звуково се обозначават като устройства на известната марка.

Митническите служители задържат пратката и уведомяват представители на правопритежателите, които потвърждават, че стоките с дизайн и софтуер, имитиращ техния, са фалшиви и е налице нарушаване на правата на интелектуална собственост, поради което устройствата подлежат на унищожаване.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *