В тайници на два микробуса митническите служители от ТД Митница Русе откриха 89 600 къса (4 480 кутии) цигари с турски акцизен бандерол.

На 03.07.2024 г. около 19:15 ч. в района на ГКПП Дунав мост – Русе митническите инспектори спират за проверка две моторни превозни средства с водачи български граждани, пътуващи за Западна Европа. При извършените щателни митнически проверки служителите установяват, че в подовете и на двата автомобила има изградени допълнителни кухини, отговарящи на описанието на „тайник“. След отварянето на тайниците митническите служители откриват 51 400 къса ( 2570 кутии) цигари в единия микробус и 38 200 къса (1910 кутии) цигари във втория. Тютюневите изделия са на известни марки, всичките облепени с турски акцизни бандероли.

В снетите писмени обяснения водачите на автомобилите заявяват, че цигарите са техни и са ги закупили от непознати лица. За изградените тайници  са съставени актове за административни нарушения, а акцизните стоки и микробусите са задържани.

Проверката е част от  провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *