Обучението ще се проведе от 3 до 8 юли, близо до Бургас. Локацията, на която ще се проведе, ще бъде оповестен по-късно по имейл. Участието е напълно безплатно.

Целта на Академията е участниците да развият необходимите знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческата структура към Община Бургас, зародила се по време на предходните издания. Както и това да продължат в изграждането на своеобразна карта на актуалните младежки проблематики, да открият, адаптират и приложат иновативни практики, да реализират свои събития, инициативи и пространства, които да решат предизвикателствата, подобрявайки родния край.

Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят формуляр до 26 юни с кратка мотивация на следния линк:
https://forms.gle/ki1p4TSX8sbcsezw9

Кандидатите ще бъдат одобрени според мотивацията и след провеждането на кратко интервю.

Тазгодишното издание на Академията се реализира в партньорство с УНИЦЕФ България, като се предвижда включване на младежи от украинската общност. Те могат да кандидатстват чрез посочения по-горе формуляр.

Академията ще се проведе в няколко тематични блока, в рамките на които участниците ще придобият по-задълбочени знания за функциите и структурата на Общината и разнообразни структури, касаещи младежката аудитория. Ще получат теоретични умения и знания относно анализиране на среда, идентифициране на приложими и качествени решения, изграждането на стратегия и финансов план, презентиране на идеята и т.н.

В рамките на Академията младежите ще имат възможността да се срещнат с проактивни, признати и вдъхновяващи личност- съвременни будители, своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Вдъхновителите ще споделят личния си път, но и атрактивни практически умения. Ще бъдат и своеобразни ментори на участниците при създаването и презентирането на концепциите за бъдещи инициативи и проекти.

Участниците, обединени в екипи, ще презентират разработените проекти, „състезавайки“ се за финансиране. ДоброТворците, част от настоящия доброволчески корпус, ще имат специална сесия, в рамките на която ще споделят досегашния си доброволчески опит.

Следете събитието и страницата на Бургас харесва младите за информация относно вдъхновяващите лектори, с които ще се срещнат тазгодишната кохорта доброТворци: https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth и линк към събитието: https://fb.me/e/12D8bYNHH

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *