Малчугани в три възрастови групи – 7-8, 9-10 и 11-12 г., ще имат възможност да покажат своята творческа дарба чрез писането на стихчета, а тазгодишната тема „Моят учител“ ще ни позволи да погледнем през детските очи техните будители.

В журито участва още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева – автор на три поетични и две детски книги и ръководител на групата по творческо писане за малки деца към Центъра за млади таланти в Бургас. Яна е член на Бургаска писателска общност, журирала е във формата за авторска поезия „ПрочетиМи“, както и в конкурса за детско творчество „Създай книга с БНР Бургас“.

В екипа на журито и тази година ще се включи талантливата писателка Александра Георгиева, която е автор на поредицата детски книжки „Агата“ и ръководител на първия по рода си читателски клуб „Борови шишарки“ към Центъра за млади таланти.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г.

Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 22 ноември 2023 г. чрез онлайн формуляр, поместен на уебсайта на организаторите: www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат намерени и пълните условия за участие.

Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2023 г. Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *