Нашите спечелиха след много силна игра през второто полувреме, подкрепени от хилядната публика в залата. В събота те имат шанса да отстранят този силен противник и да се класират на финал. Тази среща отново ще е в „Арена Бургас“.

Баскетболния двубой вчера изгледаха президентът Румен Радев, кметът Димитър Николов, министрите на спорта и благоустрояването Весела Лечева и Иван Шишков, областният управител проф. Мария Нейкова, общински съветници, спортисти и спортни деятели, както и над 4000 бургазлии на всякаква възраст. Преди неговото начало се състоя кратка церемония за символично откриване на спортното съоръжение. По време на нея министър Шишков официално връчи акт 16 на министър Лечева. Ведомството, което тя ръководи, ще стопанисва и управлява залата чрез държавното дружество „Академика 2011“.

На полувремето на вчерашната баскетболна среща бе отдадена заслужена почит на Бойчо Брънзов и други баскетболни легенди на Бургас, направили така, че за града и до днес да се говори като за един от центровете за развитие на този спорт у нас.

Зала „Арена Бургас“ има 5500 седящи места. При концерти тя може да побере 15 000 души. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли и тpиeтaжeн пapĸинг c нaд 800 мecтa.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *