440 640 къса (22 032 кутии) цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост-Видин. Количеството е установено в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.
На 27.06.2024 година митническите инспектори селектират за проверка камион с българска регистрация на изход от Република България, пътуващ за Западна Европа. Водачът – български гражданин е представил документи за превозвания товар – хранителни стоки – тестени изделия. Превозното средство е сканирано с мобилна рентгенова система, като при анализа на изображението са установени нетипични плътности в средната част на товарното помещение. Извършена е и физическа проверка, в хода на която е установено, че кутиите, в които би следвало да има баница, всъщност са пълни с цигари на известни марки. Освен, че са подредени плътно в картонените кутии, тютюневите изделия с български бандерол са увити и във фолио, вероятно в опит да бъдат направени „невидими“ за рентгена.
Водачът е отрекъл да е притежател на акцизните стоки. Цигарите са иззети, а на шофьора е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *