58 411 кг фалшиви прах за пране, течен почистващ препарат за съдове и шампоан бяха унищожени в периода от 25-28.06.2024 г. под контрола на ТД Митница Бургас. Перилните и почистващи препарати са задържани през 2023 и 2024 години при митнически проверки на МП Капитан Андреево.
Прахът за пране и течния препарат за битова хигиена са били открити в два товарни автомобила с чужда регистрация на път от Турция за България. В единия от камионите са открити 10 палета с опаковки по 10 кг – общо 16 800 кг прах за пране, а в другия – 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг – общо 9 984 кг прах за пране, и 16 палета с общо 8 217 литра течен препарат за измиване на съдове.
През месец май тази година са открити 51 366 фалшиви шампоана в пластмасови шишета по 360 мл, превозвани в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Стоката е била предназначена за България.
Всички опаковки на превозваните стоки са с логата на известни търговски марки, с надписи на турски език. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, които са потвърдили, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.
Фалшивите хигиенни продукти са унищожени под митнически контрол в изпълнение на разпоредбите на Регламент (ЕС) № 608/2013 на ЕП и на Съвета. Унищожаването се извърши чрез изгаряне в пещите на завод в Девня при спазване на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по прилагането му.

 

 

снимката е илюстративна

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *