Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова откри събитието, а официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев.

„С упорития и всеотдаен труд на ръководители и педагози, професионалната гимназия „Кольо Фичето“ се превърна в желано и привлекателно място, където учениците развиват своите професионални умения и компетенции в сферата на строителството, архитектурата и геодезията. Доказват го многобройните спечелени през годините награди от национални и международни състезания, както и успешната професионална реализация на възпитаниците му. Успех на всички участници в националното състезание „Най-добър млад строител“!“, пожела на присъстващите кметът Николов.

Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите.

Участниците са от общо 17 отбора и са победители в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката. Те ще се състезават в следните дисциплини: „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“.

Практическите състезания по дисциплините ще започнат утре, петък, от 09.30 часа.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *