Митническите служители на МП Калотина откриха 9 600 кг контрабанден течен препарат при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия. Проверката е част от  специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и  Националната агенция по приходите.
На 19.06.2024 г. на Митнически пункт Калотина пристига влекач с полуремарке със сръбска регистрация. Пред митническите служители шофьорът- сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват, че стоката, описана по документи е същата, но реално наличното количество е повече от декларираното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, пълни с течен препарат за измиване на съдове от популярна търговска марка. Общото количество на задържания препарат за битова хигиена е 9600 литра.
На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *