В село Лозенец през месец юни ще бъде осъществен уникален графити проект на едни от най-разпознаваемите графити артисти в страната и най-популярните в чужбина – Arsek & Erase.
По покана на местните власти те ще изрисуват стената на рибарския кей в Лозенец с тематични графити, посветени на морето и лятото.
Arsek & Erase са графити дуо, от началото на 2000г. Рисуват предимно в областта на илюстрацията и сюрреализма. Техен отличителен белег са свежите цветове, забавните и разнородни типажи, вдъхновени от природата и заобикалящия ги свят. През годините участват активно в развитието на родната графити сцена като помагат за организирането на Meeting of Styles, Sprite Graffiti fest и още редица фестивали за улично изкуство.
В последните няколко години пренасят творчеството си и отвъд границите на родината. Реализират самостоятелна изложба в Страсбург, Франция и рисуват редица частни поръчки. Така Arsek & Erase стават неизменна част от повечето големи фестивали случващи се в страната и Европа. А творбите им могат да бъдат видени както в България така и в САЩ, Китай, Тайван, Ел Салвадор, Русия и в почти всички европейски столици.
От тази година тяхна творба ще привлича погледите на туристи и местни в село Лозенец, община Царево, а с този проект ще бъде поставено и началото на едно дългосрочно партньорство в сферата на графити изкуството на територията на цялата община.
За финал на програмата с графити проекта ще се осъществи и филмовият фестивал “Карантина”.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *