Сред гостите ще са кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет – Бургас и областен координатор на програма за учене на възрастни проф. Севдалина Турманова, както и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която е член на Националната координационна група за учене през целия живот.

Експерти от МОН и Регионалната служба по заетостта ще представят политики и проекти за обучение за възрастни и учене през целия живот.

На следващия ден – четвъртък, 27 април, заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова ще открие кoнференция на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE). Представен ще бъде опитът на общините Бургас, Враца, Силистра и Търговище с техните успешни модели за развитие на уменията. Четирите общини ще споделят и опита си в проекта „Ученически практики 2“.

Ще бъдат проведени и съпътстващи събития, като информационни щандове на професионалните гимназии от област Бургас и на EPALE – Електронна платформа за учене на възрастни в Европа, обучения за придобиване на житейски умения, както и националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...