Документалният филм „ Шампионът на Тихия океан“ – Протокът Кук , е посветен на историческото преплуване на Цанко Цанков между Южния и Северния остров на Нова Зеландия.

Участието на българския състезател в открити води е част от седемте най-трудни плувни маратони на планетата – OCEAN 7 . Силните течения и студената океанска вода накараха Цанков да измине разстоянието от 30.5 километра на ръба на човешките възможности. Постижението му от 6 часа и 23 минути е най-добро време от всички плувци за 2024 година.

Един 30 минутен филм, който показва силата на българския дух, волята и желанието за победа. Зрителите ще видят всичко запомнящо се от самото плуване и трудностите през които премина Цанко Цанков в Тихия океан. Разказ от първо лице на състезателя и неговия треньор, и спиращи дъха кадри заснети с професионална видео техника.

Прожекцията е напълно безплатна за всеки зрител и ще имате ексклузивна възможност да се запознаете лично с Цанко Цанков и неговия треньор Николай Илиев на срещата на 18 юни от 18 часа в. Ще може да вземете автографи и да си направите снимки за спомен, както и да зададете своите въпроси към екипа.

Заповядайте , за да видите с очите си истинския подвиг на българския състезател Цанко Цанков във водите на протока Кук.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *