„Детското здраве е лична, семейна, социална и обществена отговорност. Затова се радвам, че в Община Бургас имаме партньор, който споделя нашите цели и интереси. Надяваме се на много полезни съвместни инициативи, защото целта ни е да си партнираме в името на нашите деца“, сподели председателят на Бургаската педиатрична асоциация д-р Жени Стоичкова.

„Благодаря на Бургаската педиатрична асоциация и на д-р Стоичкова за партньорството и всичко, което правим до този момент и за новите инициативи, които ще стартираме, защото превенцията, която с тяхна помощ ще осъществим, ще ни гарантира по-здрави и по-щастливи деца. Честит празник!“, заяви кметът Димитър Николов.

Съгласно споразумението страните ще си сътрудничат за осъществяване на съвместни проекти в сферата на детското здраве, за изпълнение на съвместни инициативи, кампании и проекти, включително проекта за интегрирана детска здравна грижа на община Бургас, обмен на информация, създаване на съвместни екипи от експерти при разработване на общи проекти, провеждане на съвместни профилактични прегледи на най-честите заболявания в детската възраст, разработване на годишни програми за профилактика и др.

Първото съвместно събитие се проведе веднага след подписването на споразумението и бе посветено на здравословното хранене. То започна с лекции на тема „Съвременни изисквания за здравословно хранене в детството“ проведоха проф. Веселка Дулева – главен координатор на експертния съвет по диетика и хранене към Министерството на здравеопазването и проф. Ружа Панчева от Медицински университет – Варна. Гости на лекцията бяха готвачките в ясли, детски градини и родители.

Събитието продължи с награждаване от кмета Димитър Николов на децата от бургаските детски градини, които бяха подготвили и представиха в залата вкусна здравословна храна, след което бе открита изложба с детски рисунки на теми: „Хапвам здравословно, тичам неуморно“ и „Моето любимо здравословно ястие“.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *