Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева.
След снощната буря растителността е по земята. Ледените късове са начупили прозорци, има щети по покриви и сгради. Пострадали са и землищата на няколко села в общината. Кметът Галя Захариева с подробности около ситуацията.
„Имаме сериозни поражения по сградите на училищата и градините – счупени прозорци, покриви. Имаме течове вътре в сградите. За съжаление започна да вали, което ще ни попречи бързо да реагираме с почистването. Въпреки всичко започваме да почистваме листата. Умолявам гражданите на Нова Загора, които са почистили дворове от снощи, да сложат листата и клоните в чували, за да не напълним шахтите отново. Търсят ни доброволци, които да се включат. Дано да спре да вали, за да можем по-ефективно да започнем да почистваме града
Снощи от полигона край Старо село са изстреляни 100 противоградни ракети по облачната система, която е нетипична за България и е приличала на торнадо. Височината и е била около 15 километра. Днес за региона е обявен червен код и има опасност от нови градушки.
/БНР/
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...