България Община Созопол
След дълго настояване и многократни искания към МС от страна на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и взето решение от Общинския съвет по негово предложение в началото на 2023г., днес беше пописан договор за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост от държавата на общината върху имот в с. Равадиново.
Договорът беше подписан от областния управител Мария Нейкова, кмета Тихомир Янакиев и главния счетоводител на общината Николай Господинов. С него се прехвърля собствеността на имот – частна държавна собственост, с площ 2890 кв.м. в с. Равадиново, на община Созопол.
Решението е на Министерски съвет от 17 май. 2024г. Докладната записка на кмета до общинския съвет, с която иска имотът да стане общински е от януари 2023г., когато и съветниците са взели решение да подкрепят искането.
Имотът, който се предоставя е срещу църквата и детската градина в село Равадиново. Според договора там трябва да се изгради обществено обслужваща сграда, Клуб на пенсионера и инвалида със съответните помещения към него, зала за културни събития и открита детска площадка.
Кметовете на Созопол – Тихомир Янакиев и на село Равадиново – Иван Пазвантов ще обсъдят проектирането на мултифункционалната сграда и прилежащата й територия, като се съобразят с изискванията на МС за прехвърлянето на имота и нуждите на жителите на селото.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *