Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“.

Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.

Всичките са от спортния календар на Община Бургас.

В петък в ранния следобед стартира Международната ветроходна регата „Порт Бургас 2022“.

Вълните в акваторията на Бургаския залив ще порят килови яхти. Организатор на проявата е Яхтклуб „Порт Бургас“ съвместно със ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, Пристанище Бургас и Община Бургас. Гонките продължават в събота и неделя.

Второто изключително атрактивно събитие е турнирът по плажен волейбол за мъже и жени, който ще се проведе от петък до неделя.

Състезанието е на Северния плаж. Организатор е комисията по плажен волейбол към Българската федерация по този спорт с подкрепата на Община Бургас.

Ще участват по 16 двойки при мъжете и жените. Общият награден фонд е 5 000 лева. Двойките – победители за мъже и жени ще получат по 1 000 лева.

Сред участниците личат имената на изявени волейболисти като Валентин Братоев, Самуил Вълчинов, Димитър Димитров, Димитър Калчев и други.

Срещите в трите дни започват в 9:00 часа. Ще се играе на две игрища. Церемонията по награждаване е в неделя между 16:00 и 17:00 часа.

Басейн „Флора“ ще бъде домакин на международен турнир по водна топка за юноши за „Купа Бургас“. Това издание е 15-то поред.

Ще участват отборите на ЦСКА, „Черно море“ Варна, „Батуми“- Грузия, „Нептун“ Бургас и домакините от „Черноморец“.

В първия ден – петък, ще се изиграят две срещи, като началото е от 18:00 часа.

В събота мачовете са от 9:30 часа и от 18:00 часа. В 9:30 е началото на срещите в неделя. След това ще продължат от 14:00 часа.

Награждаването и закриването на турнира е с начален час 16:00.

Международният турнир по плажно ръгби 5 ще се проведе в събота на Северния плаж. Надпреварата за е за деца, жени и мъже и е организирана от клуб „Моряците“ със съдействието на Българската федерация по ръгби, „Красико Спорт“ и Община Бургас.

Това е пето издание на турнира, който ще се провежда през целия съботен ден. Награждаването е в 18:00 часа.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *