Книгата „Танцуващият по въже Homo Ludens – Онник Каранфилян“ е луксозно двуезично издание (на български и английски език), което излиза по повод 60-годишнината на артиста и проследява с репродукции неговия творчески път в областта на графиката, живописта и рисунката.

Автори на текстовете в книгата са проф. Аксиния Джурова, Любен Дилов-син и д.ф.н. Георги Каприев, като са поместени и интервюта с Онник Каранфилян.

Книгата съдържа около 1100 пълноцветни репродукции, разделени по периоди от 1977 до 2022 г. Изданието е допълнено от множество архивни снимки, които допринасят за по-пълното представяне на художника. Коментари под фотографиите помагат на читателя да разбере повече за генезиса в неговото творчество, за развитието му и за артистичната среда, в която е отраснал.

Изданието проследява неговия творчески път в изобразителното изкуство чрез репродукции – от Професионалната гимназия за изящни изкуства в Пловдив, през годините на служба в армията, периодите преди и в Националната художествена академия, до творчеството му в наши дни.

Онник Каранфилян е носител на редица престижни международни награди в чужбина, с които прославя България по света. Той е създател на първото двуезично списание за екслибрис у нас и на Биеналето на екслибриса в Националната библиотека, събрало колекция от цял свят на най-уважаваните автори в този жанр. Живее и твори в София.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *