След успешния старт на „Предизвикателството” през май, Бургас се подготвя за домакинство на неговото второ издание. То ще потопи участниците в света на документалното кино.

От 15 до 17 септември в Културен дом НХК всички киноентусиасти между 16 и 25 години ще имат възможност да научат тайните на документалния разказ и да вдъхнат живот на историите, които ги вълнуват.

Участниците ще се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Димитър Стоянович, Кристина Верославова, Николай Мутафчиев и Лъчезар Аврамов.

Класовете ще обхванат различните модули – кинорежисура, продуцентство, сценарно писане и актьорско майсторство.

Но това не е всичко! След класовете започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат документален късометражен филм само за 24 часа.

Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика. Наградите ще бъдат обявени по време на официалното откриване на Международния фестивал за историческо документално кино DOCK на 17 септември. Отборът победител ще спечели голямата награда от 1000 лева, осигурена от NESCAFÉ 3in1.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Не пропускайте тази невероятна възможност да се учите от професионалисти и да предизвикате себе си.

За повече информация и регистрация, посетете:

https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *