Домакин беше зала „Никола Станчев“ в комплекс „Меден рудник“. Участваха 143 състезатели от 37 клуба от цялата страна.
При жестока конкуренция борците от „Черноморец св. борба“, с треньори Мариан Тодоров и Илиян Стефанов, триумфираха с титлата в отборното класиране с актив от 122 точки. На второ място със 120 точки е „Берое“ Стара Загора, а на трета позиция се нареди АСК „Сливен“ със 107 точки.
Общо 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала завоюваха юношите на „Черноморец св. борба“ в отделните категории.
Шампиони на България станаха Ердал Галип до 65 кг. и Борислав Петков в кат. 125 кг. Сребърен медалист е Константин Райков при 86-килограмовите. Колекцията с бронзови отличия допълниха Ергюн Шукри до 57 кг. и Никола Ковачев до 74 кг.
„Трудът, който полагат всички в клуба, дава своите резултати. „Черноморец св. борба“ е №1 в България при юношите“, заяви президентът на клуба Стефан Георгиев.
Шампион за бургаската борба излъчи и клуб „Черноморец кл. и св. борба“. Златно отличие в кат. 97 кг. спечели Андриан Вълканов. Негов треньор е Николай Милков.
„Шампионите и медалистите от двата бургаски клуба са наши ученици. С тях работят доказани, амбициозни и максимално мотивирани треньори. Гордеем се с техните успехи и съм сигурен, че са част от голямото бъдеще на родната борба“, заяви директорът на СУ „Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...