Той е за ученици от 6 и 7 клас – част от учебната програма по краезнание „Моят град Бургас“, подкрепена от кмета Димитър Николов, която се реализира и с медийната подкрепа на вестник „Черноморски фар“ и неговият главен редактор г-жа Силвия Шатърова.

Официални гости на събитието бяха: Диана Саватева – зам. –кмет „Култура и вероизповедания“, Веселина Таралова – директор на Дирекция „Образование и демографски въпроси“ в Община Бургас, проф. Румяна Папанчева – декан на факултет по Обществени науки в Унив. „Проф. д-р Асен Златаров“, Данка Георгиева – директор на Държавен архив – Бургас, Людмила Кутиева – директор на Културен център „Морско казино“.

Ръководител на програмата по краезнание е доц. ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, създал учебните пособия по краезнание „Моят град Бургас“ и дидактика на краезнанието в предучилищното и училищното образование.

В програмата прозвучаха песните: „Моят град Бургас“, в изпълнение на Мая Христова – солист към Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, с музикален педагог Милена Добрева. Стилияна Христова е авторът на текста, който е победител в първия конкурс, осъществен през 2022 г., композитор на песента е Милена Добрева.

Боряна Стоянова изпя чудесната песен “Моят роден град Бургас“ по стихове на победителката в миналогодишния конкурс седмокласничката Йоана Трендафилова от СУ “Димчо Дебелянов“. Музика: Василена Чернаева, аранжимент – Валери Костов, муз. педагог – Милена Добрева.

Мая Христова поздрави всички участници в конкурса с песента „Моят град Бургас“ по стихове на Александра Стоева – петокласничка от ОУ „Любен Каравелов“ – Бургас. Стихотворението е класирано на 1 място в конкурса, музиката е на Василена Чернаева и Владимир Спасов, аранжимент Валери Костов.

Емма Генчева изпя песента „Бургас“ по стихове на ученика Виктор – Баян Тодоров – ученик от 6 клас на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Елия Ангелова поздрави всички с песента „Моят град Бургас“ по текст на София Калчева – ученичка от ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Сарафово“, класирана на 1 място в тазгодишното издание на конкурса, отново с музика на Милена Добрева и аранжимент Валери Костов.

В програмата се включиха с танц и малките таланти от ДГ “Вълшебство“ с ръководител Лорета Йовчева.

Сред гостите на събитието присъстваха много директори, зам.-директори, учители.

Специални гости на събитието бяха ученици и ръководители от град Луковит, които си тръгнаха въодушевени и с прекрасни спомени от конкурса и церемонията по награждаването.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *