Поевтиняване на парното с 14% се очаква в Бургас от 1 юли. Предложението за тока в Югоизточна България обаче е за поскъпване с 1,46 на сто. Новите цени на парното и тока бяха обсъдени  в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Предложението за топлофикационната услуга е за поевтиняване с близо 8,5% за страната.Най-сериозно намаление се очаква в Бургас – с 14 на сто. За София се предвижда по-ниска цена със 7 на сто, а в Пловдив – с близо 8 на сто. Най-малко се предвижда да поевтинеят парното и топлата вода във Велико Търново – с 2,5%.

Колкото до тока – председателят на КЕВР Иван Иванов увери, че комисията ще се придържа към минимално поскъпване.

„Потребителите могат да бъдат спокойни. Фактически цената, която средно определихме като повишение е 1,39%, но едновременно с това нека отбележа, че за трите електроснабдителни дружества цените варират съобразно самите дружества, мрежи, потребители, енергия, което консумират“, обясни Иванов.

Очакваната цена за ЕВН в Югоизточна България е по-висока с 1,46 процента, в сравнение с настоящия регулаторен период. За потребителите на „Енерго-Про“ обаче, се предлага електроенергията да поевтинее с 0,9%.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *