Срещата между педагозите, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова и д-р Антон Танев се състоя във връзка с усложнената епидемична обстановка в областта със съдействието на Община Бургас.

Иновативният и уникален продукт е вписан в българското патентно ведомство и е резултат на упорита, отговорна научна работа в условията на публично-частно партньорство. Чрез него денонощно може да се проследява телесната температура на деца и възрастни, без да се използва устройство.

Индикаторът е в състояние да регистрира всякакво възпаление, от различен характер, в човешкия организъм още при появата му. Продуктът вече се произвежда от „УНИХимКо Терм ООД“ и беше предоставен безвъзмездно, като мостра, на представителите на детски заведения.

По време на срещата д-р Антон Танев сподели интересни факти относно здравето, превенцията и тенденциите в борбата със сезонните грипове и вируси.

 

Термохромният индикатор е уникален и иновативен, поради следните качества:

– Напълно безвредния си състав;

– Бърз начин да се регистрира в реално време повишаването на телесната температура на човек;

– Действа продължително време като апликация върху човешката кожа;

– След използване не е необходимо да се съхранява като вреден отпадък;

– Бързо визуално отчитане в проследяване промяната на телесната температура в продължителен период от време, а не само в определен момент – минута или час;

– Възможност да се използва ежедневно и/или постоянно.

 

Как измерваме телесната температура?

– Използваните до момента живачни, спиртни и електронни термометри бяха единствената възможност за измерване на телесната температура.

– Чрез поставяне на еднократна апликация от Термохромния индикатор незабавно и в реално време може да бъде отчетена телесната температура. Невероятното предимство на този продукт е, че в момента, в който температурата започне да се повишава, посредством цветова промяна на нанесената апликация, с точност от 0,1°С, може да се регистрира температурната стойност още преди организма да реагира чрез други симптоми.

– Термохромният индикатор на „УНИХимКо Терм“ позволява да се проследява температурата след еднократното му нанасяне в продължение до 48 часа. Това зависи от правилното изпълнение на инструкциите.

– Продуктът е разработен на основата на микрокапсулиран пигмент, разтворим в неводна биосреда. Почиства се лесно с вода или суха кърпа.

 

Повече за продукта може да откриете на адрес http://www.unichimko-therm.com/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *