Дамата с камелиите“ на Александър Дюма – син е най-новата премиера на Варненския театър, с която на 30 ноември от 19.00 часа трупата ще гостува на сцената на НХК в Бургас.

Спектакълът пожъна голям успех при представянето си в Народния театър преди две седмици. Магнетичната актриса Христина Джурова, която се превъплъти в съпругата на Амадеус от едноименния спектакъл с режисьор Стайко Мурджев и заради която получи „Икар“ за поддържаща женска роля, влиза в образа на Маргьорит Готие. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева. Тя умело пресъздава идеята на романа за краткия миг на щастието, който те докосва и изчезва. „Дамата с камелиите“ е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори, за разминаването с другия.

Дюма-син пише романа си след като губи голямата си любов и чрез текста си я съживява отново и отново, поправяйки грешките от миналото. „Спектакълът, който създадохме с трупата на ДТ „Стоян Бъчваров“ е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад чак, когато вече е твърде късно.“- споделя режисьорът Маргарита Мачева.

Любимецът на публиката Стоян Радев се превъплъщава в Граф дьо Варий, а Недялко Стефанов е АРМАН ДЮВАЛ . Сценографията е дело на Борис Далчев, художник на костюмите е Константин Вълков, а музиката е на Петър Дундаков. Зрителите ще видят стилен класически спектакъл.

Билети се продават на касата на часовника.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *