Очаква се той да бъде подписан през следващата седмица, след като бъде постигнато съгласие по всички параметри от двете страни. Това стана ясно след среща на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков с Управителния съвет на НКЖИ и представители на синдикатите.

„Освен в нови технологии, трябва да инвестираме приоритетно и в човешки капитал“, категоричен бе транспортният министър. Той заяви, че освен по-високи възнаграждения за труда, инвестициите включват качествена подготовка и квалификация на служителите, за да бъде решен проблемът с недостига на специалисти в цялата система.

Част от мерките в новия КТД ще включват по-добри условия на труд, по-високи възнаграждения и медицински услуги за служителите. Страните се споразумяха по време на работните срещи да бъде изготвено и допълнително споразумение, което да включва 4-годишна програма за стимулиране на работещите в държавната компания. НКЖИ и синдикатите ще търсят заедно начини за привличане на нови кадри в системата на НКЖИ.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *