България Румен Радев

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев наблюдава съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“ в деня за високопоставени гости. Държавният глава, придружаван от съпругата си Десислава Радева, поздрави военнослужещите, които се включиха в учението на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“, за отличното представяне и за професионалното и отговорното изпълнение на задачите.

В „Шабла 2024“ участват формирования от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, осигурявани от Военноморските сили. В съвместните бойни стрелби се включиха самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25, вертолети Ми-24, преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитно-ракетните комплекси С-125 „Нева”.  Военнослужещите от трите вида въоръжени сили проведоха съвместни действия от процеса на подготовка, планиране и управление на наземно базирани и авиационни средства за противовъздушна отбрана. Целта е повишаване на бойната подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.

На полигона „Шабла“ президентът беше посрещнат с тържествен строй от почетен караул.

Във фейсбук страницата си той написа: „Не друг, а участниците в изборите дължат на българските граждани отговор защо ги изгониха от урните. Очаквам да направят откровен анализ защо се стигна до тази дълбока пропаст между българите и политическите партии. Отказът на мнозинството български граждани да гласуват на тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират с предизборните послания, с черния пиар, който се разгърна активно в тази кампания и най-вече с поведението и действията на партиите след изборите, защото хората виждат дълбоките противоречия между тях.
Явно провалът на системните политически партии и изхабяването на политическия модел тласкат все повече български граждани към наказателен вот и към търсене на алтернатива. Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, а за днешните твърдения на един от тях по мой адрес думата има медицината.
За провеждането в президентската институция на консултации за съставяне на правителство е необходимо присъствието на политическите лидери. Но едни се скриха във фейсбук, други се разбягаха по селата и хванаха гората. Чакам ги да се върнат.“
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *