Един от най-големите производители в Америка се справя с някои сериозни проблеми с производството, качеството и безопасността, които се влошиха тази седмица, след като 787 Dreamliner падна внезапно по време на полет, ранявайки десетки пътници. Все още не е ясно дали Boeing е виновен, но това се случи в ужасен момент за една компания, която се бори със сериозни щети върху и без това унищожената си репутация.

Кризата на Boeing може да доведе до по-скъпи самолетни билети и по-слаб икономически растеж, казват икономисти.

Производителят на самолети е огромна компания с работна сила от повече от 140 000 служители по целия свят, генерираща десетки милиарди приходи всяко тримесечие като един от двата глобални играча в производството на самолети, другият е Airbus.

Само производството на Boeing представлява значителна част от икономиката на Америка. Но страната – и светът – разчитат на своите самолети за пътувания, бизнес, доставки и работни места.

Закъсненията в доставките, които Boeing и няколко авиокомпании очакват, тъй като са подложени на интензивно федерално разследване на производствените си процеси, биха могли да намалят броя на самолетите, достъпни за американците, и да намалят всички онези ползи за стимулиране на икономиката, които обикновено предоставя.
Катастрофите на Boeing по време на полет, като например щепсела на вратата на Alaska Airlines 737 Max, който се откъсна от страната на самолета малко след излитането, ясно означават, че компанията има проблеми за решаване.
Boeing вече забави производството на популярните си самолети 737 Max, тъй като регулаторите проверяват практиките на компанията, което вече доведе до по-малко насрочени полети.
По-малко самолети също биха могли да повишат цените на самолетните билети.
източник: CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *