Програма „Достъпна култура“ на Община Бургас разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да достига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас с фокус към младите хора, към съставните селища и квартали.

Идеята е младите творци, които се занимават с култура, да имат възможност да са част от публиката на стойностни събития. За целта отделните школи, клубове и други творчески структури могат да кандидатстват по тази програма. С получените по нея средства ще се покриват напълно или частично цената на билетите за избраното събитие/спектакъл/концерт.

Програмата е особено полезна за културни структури, които имат желание да представят своя продукт в квартали или съставни селища, като те могат да получат допълнителна финансова помощ за това. Подпомага се и тяхната подготовка за участие в национални и международни форуми и състезания.

Заявления по образец за финансиране по Програмата може да се подават всеки работен ден в Центъра за административно обслужване на граждани, ул. „Александровска” № 26, Бургас 8000, до зам.-кмет „Култура и вероизповедания“, за Програма „Достъпна култура“.

През май бяха финансирани две заявления.

НЧ „ФАР 1946“ – Бургас беше одобрено по Направление 2 за посещение на юбилейния концерт на ВА „Фортисимо“ и ДВГ „Морски песъчинки“ – „Музиката в нас“, който ще се проведе на 4 август в Летен театър Бургас.

Сдружение „Танц БГ“ кандидатства и беше одобрен по Направление 4 за участие на танцова школа ДЮН в световен танцов шампионат Dance World Cup. Прага 2024 г. Участието на младите танцьори се увенча с успех. Рая Чакърова спечели 4 място на световните финали на DWC – Прага.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...