Силният филмов проект на Джонатан Глейзър „Зона на интерес“, удостоен с 51 награди и 157 номинации, между които голямата награда (Grand Prix) на Кан, две награди BAFTA – за най-добър британски филми и 5 номинации за Оскар, ще бъде показан в Бургас на 16 март, от 17.00 часа, в Културен дом НХК.

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и информират, че не е нужно да презаверяват билетите си.

На същата дата отново в Културен дом НХК – 16 март бургазлии ще имат шанса да се срещнат с екипа на българския филм „Уроци по немски“.

Специални гости на прожекцията в 19 часа в Културен дом НХК ще бъдат режисьорът Павел Веснаков, заедно с част от актьорския екип.

Веснаков доби популярност като режисьор на сериалите „Денят на бащата“, „Дяволското гърло“ и „Откраднат живот“. През пролетта предстои премиера
и на “Есента на демона”.

Харизматичният Юлиян Вергов е в главната роля. В „Уроци по немски“ той играе Никола, който заминава в чужбина, за да се отърве от неприятното си минало. Преди пътуването той преосмисля живота си в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало. Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия: любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине. Освен Вергов, зрителите ще видят и други любими актьори като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев – Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

„Уроци по немски“ направи своята фестивална премиера на 42-рия международен филмов фестивал в Кайро, където Юлиан Вергов получи награда за най-добра мъжка роля. С филма Вергов взе награда за най-добър актьор, а Павел Г. Веснаков – за режисура на 39-ия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“.

Билети се продават на касата на Часовника.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *