Протестиращи в бели жилетки с надписи „обърнете гръб на животинските кожи“ и „животните не са плат“ вървяха покрай моделите на пистата в петък, държейки табели с надписи „Viva vegan leather“, преди да бъдат ескортирани от охраната.

Групата за правата на животните Peta каза, че въпреки че марката на Бекъм е забранила използването на кожи в своите колекции, тя все още го прави.

„Никоя дреха или аксесоар не си струва насилствено клане и одиране на чувствително и интелигентно животно“, каза вицепрезидентът на PETA за Европа Мими Бекечи в изявление.

„Призоваваме Виктория Бекъм вместо това да се обърне към етичните и екологични иновации, налични днес, като кожа от висок клас, произведена от ябълки, грозде, ананаси, гъби и други“, добави Бекечи.

Активистите на Peta също протестираха преди това на модните подиуми на Coach в Ню Йорк, Burberry в Лондон и Fendi в Милано, според групата.

В края на шоуто Бекъм премина по дължината на подиума с патерици, след инцидент във фитнес зала.

Нейната колекция есен/зима 2024 г. демонстрира стилове, включително прозрачни рокли, облекла с изваяни извити подгъви и деколтета и блейзъри.

източник:CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *