На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон.
Съвместната контролна дейност се осъществява съгласно подписаните през юни  2010 г. в Гюргево Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния.
Работата на екипите се осъществява по график, съобразен с дните с висока интензивност на движението, предимно в дните петък и неделя. Съвместната контролна дейност ще продължи до средата на септември.
Практиката показва, че освен контролен, инициативата има и силен превантивен ефект. Същевременно командированите служители са изключително полезни за сънародниците си, потърсили помощ или съдействие от органите на реда.

 

През миналогодишния летен сезон – от 15 юни до 01 септември, на територията на област Силистра съвместните екипи са проверили 396 моторни превозни средства, от които с българска регистрация 147, с румънска – 188, и с друга – 61. Съставени са 28 документа за извършени нарушения на ЗДвП и са връчени 12 електронни фиша. Особено ефективна е била намесата им при създаване на организация и регулиране на движението на интензивния автомобилен поток, преминаващ през ГКПП-Силистра.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *