Основната е Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза с по-тежко засягане на долни крайници и глухота на ляво ухо. Детето страда и от разновидност на синдрома на Хиршпрунг – увреда на дебелото черво и цялата храносмилателна система, както и рядък генетичен синдром, който е отговорен за множеството ѝ болести – Фелън Мак Дермит (Phelan-McDermid). Предстои ѝ животоспасяваща операция в Италия, но сумата необходима за нея – 11 000 евро, е непосилна за семейството ѝ.

Състезанието по силов многобой за аматьори организирано от Юрий Божанов – Божанката стартира от 16 часа в парка на кв. „Долно Езерово“ и се проведе в 4 дисциплини – дърпане на бус 3 тона; носене на куфари по 60/60 кг, щафета 3/3 гума 300 кг и тяга съд Аксел лост, и логлифт за една минута, тежащ 50 кг .Титлата грабна Стоян Василев от с.Маринка ,след него се нареди на второ място Станислав Минчев от Камено и Кольо Лаловски от Бургас. Призьорите получиха медалите си от Женя Николова – БИКИНИ ФИТНЕС СЪСТЕЗАТЕЛ.

Проведоха се игри за публиката с лежанка на 90 кг за максимално много повторения /победител Калчо Маринов от кв. Долно Езерово 28 пъти/ и за децата превъртане на гума / 30кг./
Водещият на турнира Марио Ангелов познат от малкия екран на тв Канал 0 се пусна в играта с лежанка на 90 кг за максимално много повторения.
За доброто настоерние се погрижиха и мажоретките от ФК Долно Езерово.
По време на турнира имаше поставена урна за дарения в полза на Натали. Всеки, който желае да помогне, но нямаше възможност да присъства на спортното събитие, може да го направи по следния начин:

С банков превод:

Пощенска банка BIC:BPBIBGSF

IBAN: BG28 BPBI 8170 4062 2905 01

Титуляр: Калояна Костадинова Канариева

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *