Музикалната колаборация, събираща изключителни професионалисти, е гаранция за незабравима вечер. В концерта в Бургас ще звучи филмова музика от емблематичните „Star Wars”, „Gladiator”, „Pirates of the Caribbean“, „Lord of the Rings”, „Welcome to Jurassic Park”, „Forrest Gump”, „Indiana Jones”, „Schindler’s List”, откъси от мюзикълите „The Lion King“, „Beauty and the Beast“, „Dracula“, Phantom of the Opera“, „Frozen“.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, а билети се предлагат на каса „Часовника”.

Анхел Малер има почитатели по цял свят. Роден е през 1960 г. в град Буенос Айрес. Композитор, диригент, продуцент и културен мениджър. Негов е най-успешният мюзикъл в историята на Аржентина – „Дракула“, е гледан от повече от 3 500 000 зрители в Испания, Бразилия и Чили. Създава повече от 40 мюзикъла, 3 симфонии, 20 симфонични творби, реквиема „Кадиш“. Продуцира повече от 30 мюзикъла, театрални постановки и турнета. Последната му творба, вдъхновена от музиката на Queen – „Synphonic Bohemian Rhapsody“, достигна рекордни продажби в Буенос Айрес. Анхел Малер е бил министър на културата. Координира екип от повече от 900 души: Colon Theatre, симфонични оркестри и танго оркестър.

Марчо Мавров – гост солист – валдхорна. Роден е в Бургас, където завършва НУМСИ „Проф. П. Владигеров“, а по-късно и НМА в София. От 1993 работи във филхармонията на Буенос Айрес като солист валдхорнист. Също свири в оркестъра на аржентинския театър, както и в повечето оркестри в страната. Преподавател е по валдхорна в Гимназията по изкуство на театър „Колон“, Консерватория по музика „Мануел де Фая“ и Консерватория „Юлиян Агире“.

Симфониета – Шумен е оркестър, наследил традициите на българското професионално оркестрово изкуство. Продължител на делото на Михай Шафран и Добри Войников, оркестърът допринася за утвърждаване на българското композиторско творчество и изпълнителско изкуство. С успех реализира проекти в Германия, Австрия, Италия, Испания, Швейцария, Монако, Беларус, Гърция, Република Корея. Респектиращото професионално ниво на оркестъра, доказано с изпълнения на значими творби от всички жанрове и епохи на световния симфонизъм, привлича интереса на български и чуждестранни композитори към премиерни изпълнения на техни творби.

ВА „Фортисимо“ печели ТВ формата „Игра на хорове“ в „Шоуто на Слави Трифонов“ през 2016 г. Носител е на Голямата награда на „Гран при на нациите“ на Европейски хорови игри в Латвия 2017 г. Двукратен победител на конкурса „Бургас и морето“ през 2017г. и 2021г. Двукратен световен шампион от Хоровите игри в Южна Африка 2018 и Белгия 2021., Гран при на „Cracovia Cantans” – Полша 2022 и много други. Има издадени два самостоятелни албума. Изнася с голям успех самостоятелни концерти в Англия, Белгия, Германия. Двукратен носител на престижната награда „Ансамбъл на годината – 2018 и 2021“ на БНР.

ВФ „Морски песъчинки“ е носител на призови награди от национални и международни конкурси и фестивали. Формацията е със самостоятелни концерти не само в България, но и в Чехия, Австрия – в Културен дом „Витгенщайн”, сградата на ООН, Хофбургския дворец във Виена. Формацията е неизменна част от културния живот на Бургас. Има реализирани радио и телевизионни рекламни и авторски клипове, както и издадени пет самостоятелни албума.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *