„Обществото ни цени високо вашето родолюбие, талант, труд и всеотдайност“, посочи държавният глава и отбеляза, че със своите значими успехи отличените допринасят за утвърждаването на изконни ценности, които са здравата основа, върху която трябва да се гради съвременна България.

Акад. Лъчезар Трайков получи отличието по повод неговата 65-годишнина, за високозначимия му принос като уважаван лекар, изтъкнат учен и университетски преподавател в областта на неврологията, както и за заслугите на цялостната му дейност към развитието и международния авторитет на съвременната българска медицинска научна школа.

С почетен знак беше отличена чл.-кор. Илза Пъжева по случай 70-ата й годишнина за нейния принос като международно признат учен и научен ръководител в областта на биологическите науки, както и за нейните академични заслуги към развитието и авторитета на съвременната българска наука.

Чл.-кор. Иван Гранитски беше удостоен с Почетния знак на президента за високозначимата му обществена роля като писател, поет, журналист, редактор, публицист и издател, както и за заслугите на цялостното му творчество и научен принос към развитието и авторитета на съвременната българска литература, журналистика и издателска дейност. Отличието е и по повод неговата 70-годишнина.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *