Служебният министър на туризма Илин Димитров определи нови 6 наемателя на плажове по Българското Черноморие за 5 години след проведени търгове. Това става ясно от подписаните от него заповеди, установи проверка на TravelNews.

Прави впечатление, че два плажа – “Кабакум-юг“ и “Кабакум – централен“ край Варна, са спечелени от една и съща компания. Това е “Марвелас“ ЕООД от Бургас на ивент мениджъра и промоутър на български звезди Марио Ангелов.

За “Кабакум-юг” са кандидатствали четири фирми. “Марвелас“ ЕООД печели търга със 132 900 лв. без ДДС наем на година. Максималните пределни цени на шезлонги и чадъри, които може да поставя компанията са по 30 лв. на шезлонг и чадър. Участниците при “Кабакум-централен” са били три фирми. “Марвелас“ ЕООД дава най-висока цена от 101 900 лв. без ДДС за наем на година. Максималните стойности за шезлонг и чадър са до 30 лв.

Търгът за морски плаж “Чайка – централен 1” във Варна е спечелен от единствения кандидат – “Блумарин Груп“ ЕООД от Варна, със собственик Павлина Георгиева. Фирмата е създадена през 2022 г. Наемът на година ще бъде 23 790 лв. без ДДС, а максималните цени, които могат да бъдат поставяни за чадър и шезлонг са до 20 лв.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *