Община Царево ще се включи с подкрепа в предизвикателството 1 SEA.
Кметът на община Царево Марин Киров ще посрещне с бягане на моста на река Караагач Силвия Кьосева, която си поставя за цел да бяга 400 км. по цялото крайбрежие на Черно Море. На територията на Царево тя ще бяга от Лозенец до Резово. Първоначално ще бъде подкрепяна с бягане от самия кмет, а след това с нея ще кара колело и Стоян Чайков от екипа на общинска администрация и представител на колоездачен клуб Вело Царево.
Целта на инициативата и на участието на община Царево в нея е да се популяризира цялото Черноморие като дестинация за туризъм.
Силвия Кьосева – български хотелиер и любител бегач, планира да пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата под надслов 1 SEA (Едно море) цели да популяризира региона освен като популярна локация за летен отдих, но и като дестинация с голям потенциал за спортен туризъм. Силвия Кьосева вярва също, че е време деленето по всякакви критерии – на южно и северно Черноморие, на популярни и по-уединени дестинации, да бъде загърбено, защото независимо на кое крайбрежие е човек, морето е едно.Разстоянието между най-северната географска точка край Дуранкулак и най-южната край Резово, е разделено на 6 последователни етапа – със средно по 65 избягани километра на ден. На 11 май първият ден ще приключи в Българево. На 12 май преходът ще стигне до Варна. На 13 май Силвия ще пробяга разстоянието до Обзор. Трасето от Обзор до Ахелой е предвидено за 14 май, а от Ахелой до Дюни за 15 май. Приключението ще приключи на 16 май с финалния етап от Дюни до Резово.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *