Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена реалност – Virteon Burgas, отново отваря врати за посетители от всички възрасти. Дните за посещения на Центъра, който се намира на 3-ти етаж /офис 9/ в Конгресния център до Морска гара, са всеки вторник и четвъртък от 09.00 до 16.00 часа. Желаещите да го посетят, трябва само да заявят това на телефонен номер: 0895 792 955 или на мейла: [email protected].

Центърът има и собствена фейсбук страница „Дигитален Бургас“, на която можете да откриете още новини и много полезна и интересна информация както за него, така и за възможностите и иновациите, свързани с образование по дигитални технологии и програмиране на деца и младежи от Бургас: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089274608328.

От началото на тази година центъра е посетен от над 20 групи ученици от град Бургас и областта. За обучение са записани над 20 преподавателя, а преминали успешно обучението са над 100 училищни и университетски преподавателя за 2023 г.

Обучителният център за виртуална и добавена реалност е създаден от Община Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, с активното съдействие на американската корпорация „ЕОН Реалити“ и ЦПЛР Бургас.

Virteon Burgas разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена реалност, предлагаща демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да „отидат“ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се „гмурнат“ в дълбините на морското дъно, да летят със самолет или да участват във вълнуваща „експедиция“ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и др.

Инициативата има за цел да вдъхнови бургаските ученици и студенти, както и техните преподаватели, да използват иновативните технологии в сферата на образованието.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *