С общи усилия и положителен дух, учениците почистиха паметника и околните площи, подготвяйки го за предстоящите празнични тържества. Акцията бе организирана от класния ръководител Даниела Коджабашева, с подкрепата на зам.-директора и преподавател по ИТ Антоанета Маринова, които взеха активно участие в работата и вдъхновиха учениците да дадат своя принос.
Тази доброволческа акция не само допринесе за опазването на общественото пространство, но и беше израз на признателност към светите братя Кирил и Методий, които са символ на българската просвета и култура. Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ вярват, че грижата за паметника е важна част от съхраняването на националната памет и историческото наследство.
Много от преминаващите граждани спираха, за да наблюдават работата на учениците, и изразяваха своето одобрение и благодарност за положените усилия.
Тази инициатива е доказателство за това как ученици, учители и граждани могат да работят заедно, за да съхранят нашето културно наследство и да го направят по-приветливо за всички.
Нека заедно отпразнуваме този специален ден и да си припомним значението на знанието, образованието и културното наследство за бъдещите поколения!

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...