Куклено-театрална школа „Училище за таланти“ към Държавен Куклен Театър Бургас празнува 10 години от създаването си с премиера на един от емблематичните си спектакли – „Бременските музиканти“.

На 26-ти май (неделя) от 18:00 ч. в залата на кукления театър , младите таланти от школата ще се превъплътят в ролите на улични артисти, които пътуват от град на град, за да забавляват хората и да изкарват прехраната си. Един от тях обаче, разочарован от бедност, огладнял и ожаднял, решава да си тръгне, защото смята, че създаването на изкуство вече не си заслужава. Неговите колеги искат да го опровергаят като му разкажат историята за „Бременските музиканти“, в която доброто побеждава и разбираме, че всяка трудност е преодолима когато си с приятел, а да създаваш изкуство винаги има смисъл, независимо от обстоятелствата. Дали са прави? Ще разберете ако гледате представлението.Входът е свободен!

Постановката е на ръководителите на куклено-театрална школа „Училище за таланти“ – актьорите от Куклен Театър Бургас – Гергана Анмахян и Алекс Анмахян. Куклите са дело на художника на театъра – Недко Данев, а авторската музика към спектакъла също е на Гергана Анмахян.

Чрез „Училище за таланти“ вече 10 години десетки деца се докосват до магията и ценностната система на кукления театър, разказвайки световни класики и превъплъщавайки се в любимите си герои. Представления като „Бременските музиканти“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Магьосникът от Оз“, „Малката русалка“, „Чудна зимна приказка“ са зарадвали хиляди зрители и са предали най-важното – че доброто винаги побеждава. Репетирайки на професионалната сцена на Куклен Театър Бургас, под ръководството на професионалните актьори Гергана Анмахян и Алекс Анмахян, под светлините на прожекторите, с професионално озвучаване, със специално изработените кукли за всеки спектакъл на художника Недко Данев и авторската музика на Гергана Анмахян, децата се превръщат в истински артисти и се потапят напълно в магията на театъра. Най-ценните качества, които децата придобиват са чувство за колективност, умело боравене със словото, развиване на въображението, овладяване на различни системи кукли, развито самочувствие на сцена и чувство за естетика. Уроци, които са приложими не само в театъра, но и в живота.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *