На срещата присъстваха Ивайло Трендафилов – главен експерт към дирекция „Стратегическо развитие“, Радовеста Стюърт – директор ОП „Туризъм“, Мая Русева – директор на дирекция Европейски политики и програми“ и др.

Проектът играе ключова роля в подобряването на туристическата инфраструктура и запазването на културно-историческото наследство на град Бургас. Сред основните постижения на проекта са:

– Изграждане на експозиционен и демонстрационен център „Минералните води на Акве Калиде“, създаден за обогатяване на туристическото преживяване и представяне на богатството от минерални извори.

– Фасадна консервация и реставрация на храм „Св. Св. Кирил и Методий“, възстановена знакова сграда, която заздравява връзката на града със своето културно наследство.

– Разширяване на съществуващ пристан и изграждане на нов за малки плавателни съдове в акваторията на остров Света Анастасия;-създадена възможност за нови и уникални морски приключения.

– Културно-туристически комплекс „Ченгене-скеле“ ,привлекателна дестинация, която обединява културата и природата.

– Закупуване на модерен туристически кораб като допълнение към морските възможности за туристи и местни жители.

– Изграждане на система за споделяне на електрически велосипеди, осигурена устойчива и екологична алтернатива за разглеждане на града.

Текущ ремонт на постройки на о-в Света Анастасия и доставка на оборудване и обзавеждане за обектите ,предоставени необходимите средства за комфорт и сигурност.

Този проект е резултат от успешното сътрудничество между Община Бургас, бизнес сектора и културните институции, като целта му е да направи Бургас предпочитана туристическа дестинация и да спомогне за равномерното икономическо развитие на града.

Благодарим на всички участници в проекта за ангажираността и труда им. Очакваме с нетърпение плодовете от усилията, вложени в подобряване на живота и туристическата атрактивност на Бургас.

Проектът се финансира от ОПРР 2014-2020 (8 773 410, 49 лв. без ДДС) , Фонд за устойчиви градове (1 460 261, 48 лв. без ДДС) и Община Бургас (363 666, 67 лв. без ДДС).

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *