Бургазлии имат привилегията да живеят в град, заобиколен от три езера (Атанасовско, Вая и Мандра) и Черно море, съвсем близо да са Странджа, Ропотамо, Велека, Камчия. Биоразнообразието е навсякъде около нас, дори в самия Бургас, защото той е единственият европейски град, в чието небе могат да се видят къдроглави пеликани и розово фламинго, Морската градина предлага голямо разнообразие от дървесни видове, а морето и езерата са обитавани от десетки видове птици и риби.

За голяма радост, това се осъзнава от учители, родители и самите деца, защото заявените участници тази година са повече от 260 – от 23 бургаски детски градини и основни училища.

„Очакваме ви на 12 май (петък), от 17:00 ч. на площад „Атанас Сиреков“ – пред сградата на Община Бургас, откъдето ще стартира дефилето на участниците до Морската градина, за да дадем възможност на децата, техните учители и родители да преминат по ул. „Богориди“ и да могат колкото се може повече хора да видят красотата и креативността на костюмите им и да се запознаят с „бургаските“ видове, които те представят. В Бургас вече има и туристи за тематичните уикенди, които също вярваме, че ще бъдат впечатлени от нашия град.“, споделя Радостина Ценова от фондация Биоразнообразие.

Шествието ще завърши на лятна сцена „Охлюва“ до Културен център „Морско казино“, където всеки участник ще се представи, а специално жури ще оцени участниците и ще връчи наградите в отделните категории.

Ето и самите категории за награждаване:

Награда за най-ефектен костюм на диво растение, срещащо се в района на Бургас;
Награда на журито за най-ефектен костюм на диво животно от района на Бургас;
Награда за атрактивно представяне на характерно местообитание или екосистема – река, езеро, гора и т.н., срещащи се в района на Бургас.
Награда за най-оригинален „зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др.
Награда за най-ефектно и артистично дефилиране
Награда за най-атрактивно учебно заведение (детска градина/училище)

Подробности за събитието следете в събитието: https://www.facebook.com/events/1678806885910666

Цялата програма на Зеления уикенд може да видите тук

Карнавалното шествие се организира в рамките на LIFE проекта „Лагуната на живота“.

За повече информация Р. Ценова – тел. 0896 798908, [email protected]

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *