Специален уъркшоп с интересни изненади за участниците в него ще е една от атрактивните инициативи по време на „Изгрев парк фест“. Събитието ще се проведе на 6 юни от 17:00 часа в парка на комплекс „Изгрев“. То е посветено на опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци.
Не пропускайте възможността да се забавлявате, като гледате атрактивните демонстрации на възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм в приготвянето на храна. Освен кулинарното майсторство, учениците ще покажат на участниците как правилно да оползотворяват остатъците от хранителните продукти, като ги изхвърлят в кафяви кофи за биоразградими отпадъци.
Организаторите на празника са приготвили интересни изненади за всички участници в образователния уъркшоп. За родителите са осигурени специални съдове, които да използват за събиране на биоразградимите отпадъци в кухнята. Те представляват умален модел на познатите ни вече кафяви кофи за смет. Освен това, те ще получат и биоразградими торбички за събиране на отпадъци в домакинството. За децата, които ще посетят уъркшопа, също са осигурени подаръци.
Наред със забавленията и наградите, инициативата има за цел да насърчи хората да бъдат максимално отговорни и информирани по отношение на важните въпроси, свързани с разделното събиране и третиране на биоразградимите отпадъци. В това отношение Бургас е сред градовете новатори в страната, след като наскоро в града бе открита нова анаеробна инсталация. В нея биоразградимите отпадъци се преработват по специална технология, а в края на процеса се получава компост, топлинна и електрическа енергия. Подобни информационни уъркшопове ще се проведат и в други комплекси на града.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *